OEFENINGEN


U bevindt zich op de oefenpagina.
 

ZIE OOK:


- Wedstrijden
- Demonstraties

 

OEFENING MIDDELONGEVAL 21-11-2011


Op maandag 21 november hebben we een middelongevalsoefening uitgevoerd samen met Krabbendijke, Kruiningen, de ovd en Yerseke.

Op de ongevalslocatie was een auto tegen een andere auto gebotst waarbij 1 slachtoffer uit de auto was geslingerd, tevens was deze op zijn kant beland. Het andere was het talud afgereden en tegen een boom tot stilstand gekomen. De ploeg Krabbendijke heeft deze auto voor zijn rekening gehouden, de groep Yerseke en het hulpverleningsvoertuig van Kruiningen namen de auto op zijn kant voor hun rekening. De Ovd coördineerde de werkzaamheden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GROTE OEFENING BRAND/DUIKONGEVAL


Op maandag 4 juli houdt de personeelsvereniging van fa. Smulders een jaarlijks teamuitje aan boord van cruise jacht Amelia van Goldies Travel. Na een heerlijke dag op het water gingen ze op weg naar Yerseke om te dineren. In het Schaar van Yerseke nabij de verswater inlaat ontdekte de kapitein van de Amelia brand in de machinekamer en vielen beide motoren uit. De kapitein meldde dit aan Verkeerspost Wemeldinge. De kapitein slaagde er in om de brand te blussen. De Jan van Engelenburg van de KNRM, die aan het oefenen was ter hoogte van Wemeldinge reageerde op de oproep aan de Verkeerspost en ging ter plaatse en bood hulp door de Amelia naar de haven te slepen.

 

Toen de sleep de Julianahaven invoer laaide de brand explosief op en de rook en vlammen kwam uit de machinekamer van de Amelia. De paniek sloeg opdat moment toe en enkele dames sprongen overboord. Anderen hebben diverse verwondingen.

Dat waren de ingrediënten voor een oefening met diverse hulpdiensten.

Klik hier voor meer foto's

 

OEFEN NIEUWS: 4 juli 2011 om 19:30 uur


Op 4 juli a.s. zal in Yerseke een grote hulpverleningsoefening plaats vinden. Tal van hulpdiensten zullen hun medewerking hieraan verlenen. Hou deze site in de gaten voor het laatste nieuws.
 
  

 

Sitemap

©Copyright Brandweer Yerseke

Disclaimer