NIEUWS


Hier vindt u  ons nieuws.

Krantenbericht uit 1908

 

NIEUWS:

YERSEKE -  Brandende rollen hooi zorgden voor veel rook over het Kanaal door Zuid-Beveland. De brandweer van Yerseke werd zaterdagmorgen om vijf over half zeven gealarmeerd om brandende en flink rokende rollen hooi te blussen. Op de Breedsendijk ter hoogte van de Kanaalweg lagen een twintigtal rollen gras. Deze waren van maaisel van de dijken en bermen uit de omgeving. Een zevental van deze balen waren aan het branden gegaan. Dit zorgde voor veel rookontwikkeling.

Om de balen goed te kunnen blussen werd ook de watercontainer uit Goes ter plaatse gevraagd. Met de 12m³ water uit de container werden de balen hooi geblust.

Anderhalf uur was later was de klus geklaard en kon de brandweer weer terug keren naar de kazernes.NIEUWS:

YERSEKE - De politie zoekt getuigen van een brandstichting van een schuur in de Spruitstraat in Yerseke, die zich zondag voordeed rond 02.38 uur. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning.
De schuur brandde geheel af en ook een aanbouw van de woning liep schade op
Getuigen kunnen zich melden bij het politiebureau in Kapelle of bellen naar 0900-8844.
Bron: www.pzc.nl
NIEUWS:

YERSEKE - Een aanbouw van een woning in de Spruitstraat in Yerseke is in de nacht van zaterdag op zondag uitgebrand.
De twee bewoners konden zich op tijd in veiligheid brengen. Zij zijn onderzocht door ambulanceteams maar bleken ongedeerd. De brandmelding kwam omstreeks 2.40 uur. De blusgroepen van de brandweer in Yerseke en Kruiningen konden het vuur snel blussen. Er is rook- en roetschade aan het huis

Bron: www.pzc.nl


NIEUWS:

Afgelopen zaterdag 27 oktober heeft de groep Yerseke meegedaan aan de jaarlijkse najaarswedstrijden in Vlissingen. Daar waar vorige jaar Yerseke de gastheer was, was het deze keer de Stadsgewestelijke Brandweer.


VLISSINGEN - Op het Scheldeterrein in Vlissingen hebben zaterdag 32 Zeeuwse brandweerploegen tegen elkaar gestreden tijdens een regionale wedstrijd.
Zij moesten een brand bestrijden en hulp verlenen bij een ongeval. De ploegen waren verdeeld in vier groepen; twee per soort actie (brand of hulpverlening). Aan het einde van de dag werden dus vier brandweerploegen uitgeroepen tot Zeeuws kampioen. De kampioenen bij de brandweervaardigheidstoetsen zijn Hulst en Oosterland bij de brandbestrijdingsactie, en Breskens en 's Heer Arendskerke bij de hulpverleningsactie. Het korps van Terneuzen boekte een bijzondere prestatie door bij de strijd om de beste officier van dienst zowel de eerste als de tweede plaats te behalen. C. Overdulve won, B. Pronk werd tweede.
De brandweerwedstrijden vinden plaats tijdens een informatiedag van de Veiligheidsregio Zeeland in Vlissingen.

Zie hier de uitslagen

Zie hier voor video van www.pzc.nl

Bron: www.pzc.nl


NIEUWS:

Maandagavond werd de blusgroep Yerseke gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Vlakeweg Hanweert. Omdat de het gehucht Vlake onder de postcode van Hansweert valt wordt dit Hansweert genoemd. Ter plaatse bleek een 40 meter slootkant in brand te staan. Met een straal hoge druk werd de brand geblust.


 

NIEUWS: OPENING NIEUWE BRANDWEERKAZERNE EEN SUCCES

Afgelopen zaterdag, 24 maart 2012, werd de nieuwe brandweerkazerne geopend. In de ochtend was het officiële handelingen en in de middag werd een open dag gehouden die toegankelijk was voor het publiek.

 

Opening

De openingshandeling werd voorafgegaan door een drietal sprekers, de heer Van Die, gemeentelijk commandant van Reimerswaal en de heer Van de Velde namens aannemersbedrijf Fraanje en ontwerper Bouwraadhuis en door de heer Maljaars van de Veiligheidsregio Zeeland.

 

Namens de aannemers en onderaannemers werd een cheque overhandigd voor het aanschaffen van een multimedia systeem en van de veiligheidsregio overhandigde een mooie foto van de nieuwe brandweerkazerne met de voertuigen er voor. Dit alles werd overhandigd aan de heer Lamper, groepsleider van de Brandweer Yerseke.

 

Na de toespraken was er een wandeling van de tijdelijke kazerne naar de nieuwe kazerne alwaar burgemeester Huisman de feitelijke opening samen met de heer Kil, afdelingshoofd OPZ van de Gemeente Reimerswaal uitvoerde.

Officiële handeling

De openingshandeling bestond uit het met de hand pompen en hierdoor een rescue -schaar te bedienen. De heer Kil bediende de handpomp, burgemeester Huisman de schaar. Door deze dicht te knijpen onthulde er een openingsplaquette.

Na de officiële opening was er gelegenheid om de kazerne te bezichtigen.

 

Opendag

In de middag kon het publiek van 13:00 tot 16:00 uur de kazerne bezichtigen. Op het buitenterrein was het demo-voertuig van Holmatro, een ambulance, een tankautospuit,  hulpverlenings- voertuig en een politieauto te bezichtigen.

 

Rond de klok van 15:00uur was er nog een demonstratie hoe een personenauto open geknipt wordt, indien er slachtoffers bekneld zouden zitten.

 

Druk

Zowel in de ochtend als in de middag was het zeer druk. Vele mensen hebben het mooie weer aangegrepen om de kazerne te komen bekijken. De schatting in de morgen was ongeveer 150 personen en in de middag ongeveer 500 personen.

 

Dank

Blusgroep Yerseke wil een ieder die op welke wijze dan ook deze dag hebben mogelijk gemaakt, of hebben bezocht, van harte bedanken hiervoor.

Hopelijk heeft u ons nooit nodig, maar mocht het toch nodig zijn schroom niet, u kunt op ons rekenen.

 

Klik hier voor meer foto's>>

 

NIEUWS: Opening brandweerkazerne Yerseke


3 februari 2012

Nu de uitspraak bekend is kan ook de officiële opening bekend gemaakt worden:

24 maart 2012

 

 

NIEUWS: Uitspraak rechter positief voor groep Yerseke


3 februari 2012

Donderdag heeft de rechter uitspraak gedaan in de juridische procedure tegen de bouw van de brandweerkazerne. Enkele bewoners van de Meulemeesterstraat hebben deze zaak aangespannen. De meervoudige kamer sprak uit dat het beroep gegrond is, en heeft het bestreden besluit vernietigt, maar bepaalt ook dat de rechtsgevolgen van het bestreden besluit in stand worden gelaten. Met andere woorden de bezwaarmakers zijn op één onderdeel in het gelijk gesteld omdat de gemeente de bij de omgevingsvergunning onderbouwing nagelaten heeft om de bestemming in het bestemmingsplan goed te omschrijven. De plaats van de kazerne en de omvang van de kazerne voldeed wel volgens de rechter. Dit houdt dus in dat de kazerne op de juiste plaats is gebouwd en dat deze dan ook als zodanig gebruikt mag worden. Wel kan er tegen de uitspraak binnen 6 weken nog een hoger beroep worden ingediend bij de Raad van State in Den Haag. Of de bewoners hier toe overgaan is nog niet bekend.

 

 
  

 

Sitemap

©Copyright Brandweer Yerseke

Disclaimer