MELDING:

  23 feb 9:23 P 2 4748 BURENPOLDERWEG 2 YERSEKE SVP CONTACT GMK (Inzet OVD-M,Inzet Storingsdienst) (GRIP: 2) Brandweerkazerne Yerseke

YERSEKE -  In Yerseke is vanochtend een grote gasstoring ontstaan. De hulpdiensten hebben om die reden opgeschaald naar GRIP 2.

Rond 06.55 uur werd duidelijk dat er sprake was van een probleem in een gasverdeelstation. Monteurs van energiebedrijf Delta gingen op pad om de precieze oorzaak van het probleem te achterhalen. In de tussentijd bleek het gehele dorp zonder gas te zitten. Het gaat volgens het energiebedrijf om een paar duizend huishoudens.

Omstreeks 10.20 uur werd duidelijk wat de oorzaak van de storing was. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland zullen bewoners in de loop van de dag huis-aan-huis geïnformeerd worden over de verdere afwikkeling. De gastoevoer wordt volgens een woordvoerder in één keer hersteld. Het is nog niet bekend wanneer dat het geval zal zijn.

Officieren van brandweer, politie en geneeskundige hulpverlening hebben zich op de brandweerkazerne van Yerseke verzameld voor overleg. Er is ook een verbindings-/commandowagen ingezet. Rond 11.00 uur werd er opgeschaald naar GRIP 2. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is dat vanwege organisatorische redenen.

Bron: HVzeeland

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  

 

Sitemap

Copyright Brandweer Yerseke

Disclaimer