MELDING:

20 7 mei 10:15 P 1 4748 4730 KORRINGAWEG YERSEKE Binnenbrand

YERSEKE - Op maandagmorgen werden de blusgroepen Yerseke en Kruiningen gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Korringaweg in Yerseke. Tenminste dat was de alarmering. Bij het inmelden bleek dat er op de Oosterschelde een brand op een jachtje zou zijn en dat die voor anker ongeveer 100 meter buiten de haven van Yerseke lag. En zicht had op een wit restaurant.

Hierop is de brandweer van Yerseke naar de Ankerweg gereden en heeft geconstateerd dat er op de Oosterschelde, in de vaargeul bijna tegen de oesterdam lag het jacht bij een boei voor anker.

In de machine kamer was blijkbaar brand en er was 1 persoon aan boord.

Hierop is de bemanning van de blusgroep Yerseke aan boord van de boot van de havenmeester van Yerseke gestapt en is daar naar toe gevaren. Ongeveer 25 minuten later waren zij ter plaatse en werd duidelijk dat er stoomvorming van een kokende motor had plaatsgevonden.

Inmiddels was ook de brandweerboot van Stavenisse ter plaatse en zijn samen met de bemanning van Yerseke weer terug gekeerd naar hun kazernes. Een bergingscheepje heeft zich verder ontfermt over schipper en jacht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  

 

Sitemap

Copyright Brandweer Yerseke

Disclaimer